Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlógázzal a tanyasi földutakon

2012.05.17

Egyebek között a tanyafejlesztési program eredményeiről tartott sajtótájékoztatót Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tegnap, Fülöpházán. A művelődési ház udvarán egy vadonatúj gréderező traktor is főszerepet kapott, melyet pályázaton nyert a falu. A miniszter ezt adta át ünnepélyesen, majd be is indította.

Már kipróbáltuk, remekül működik a gépezet. Ahol megjavította a földutat, ott akár százzal is lehet autózni, mondják a fiataljaink – árulta el Balogh József, Fülöpháza polgármestere.

Az önkormányzathoz tartozó 212 kilométer dűlőút rendszeres javítást, karbantartást igényel. A jövőben a szomszédos községekben – Ágasegyháza, Ballószög, Kerekegyháza, Kunbaracs – is vállalnak vele útjavítást, önköltségi áron. A traktor 11 millió forintba került, 10 százalékát önerőből állta a falu. Megyénkben még Orgovány nyert hasonló gépet.

A tanyafejlesztési program célja, hogy a legkülönbözőbb területeken javuljon a tanyán élők helyzete: legyenek járható útjaik, a megtermelt egészséges termékeik jussanak el a fogyasztókhoz, életmódjuk kapjon társadalmi elismertséget – fejtette ki Dr. Fazekas Sándor. Az idei pályázatokat várhatóan június végén hirdetik meg.

(Petőfi Népe)