Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idősek napja és második adventi családi nap Fülöpházán

2011.12.20

A fülöpházi Ady Endre Művelődési Ház nagytermében került megrendezésre 2011. december 17-én szombaton az idősek napja és a második adventi családi nap. A színes programokban gazdag rendezvényen több száz érdeklődő vett részt.

dsc_6668.jpg

Ünnepváró hangulatban kezdődött az idősek napja és a második adventi családi nap Fülöpházán, melyen a művelődési ház zsúfolásig megtelt.

Az ünnepi alkalom Dr. Kenyeresné Téglási Anna református lelkipásztor és Gábor Imre római katolikus plébános köszöntőjével kezdődött. Ezt követően Balogh József országgyűlési képviselő, Fülöpháza Község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.  A polgármester megható beszédében köszönetet mondott a falu idős polgárainak az elmúlt évtizedekért „Hálával tartozunk nektek azért, hogy világra hoztatok és felneveltetek bennünket. Példát adtatok nekünk arra, hogy mi is megmutassuk és megtanítsuk azt fiainknak és lányainknak, ami a világban szép és nemes. Köszönjük, hogy tovább adtátok álmaitokat és olyan értékeket bíztatok ránk, mint a munka becsülete, az otthon melege, a család biztonsága és a mindennél erősebb és önzetlenebb szülői szeretet” – fogalmazott a polgármester. Balogh József beszédében hitet tett amellett, hogy Fülöpháza polgárainak úgy kell viszonyulniuk egymáshoz, mint egy nagy családnak: jóban és rosszban ki kell állnunk egymás mellett, ha kell vigaszt, ha kell támaszt, ha kell örömet szükséges nyújtani egymásnak.

Fülöpháza Község polgármestere elismerő oklevelet adott át önfeláldozó és áldozatos munkájáért a település két tanyagondnokának, valamint Csaplár Tibor önkormányzati képviselőnek.

Az oklevelek átadását követően Fülöpháza műsorral tisztelgett a falu idős polgárai előtt. Felléptek a település óvodásai, a Szivárvány Táncszínház táncosai, a fülöpházi hastáncoskör, valamint az Őszi szél dalkör Lengyel László vezetésével.

Jó ebédhez szólt a nóta – élő zene mellett a vendégeknek disznótoros orjalevest, zúzapörköltet, kemencében sült töltött csirkecombot, házi süteményeket, helyi pálinkát és szekszárdi borokat szolgáltak fel ebédre.

A végig jó hangulatú alkalom kötetlen beszélgetésekkel és tánccal folytatódott egész estig.

Az eseményen készült fotók a BAON hírportál galériájában, IDE kattintva megtekinthetőek.